مالیات از زمره مسائلی است که در دانشکده های حقوق بسیار کم به آن پرداخته میشود. ارتباط پرونده های مالیاتی با ریاضیات و حسابداری نیز موجب می شود که وکلای مالیاتی دارای تخصص خاص و ویژه ای باشند. لذا باید بدانیم که وکیل مالیاتی کیست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
وکیل مالیاتی

هر آنچه باید از وکیل مالیاتی بدانید ….
مالیات چیست؟
وکیل مالیاتی کیست؟
وکیل مالیاتی ( یا مشاور مالیاتی) یک وکیل دادگستری و یک فرد متخصص، تحصیلکرده و متشخص در حوزههای مالی و حسابداری است که علاوه بر تسلط به دانش حسابداری و حسابرسی، اشراف کاملی به حقوق و قوانین مالیاتی داشته و مسلط به مقررات مالیاتی و عرف مالیاتی کشور داشته و تجربه مدیریت و اداره پروندههای مالیاتی در مراجع قضایی را دارد و در راه کمک به شهروندان و احقاق حقوق ایشان در پیشبرد اهداف آنان در زمینه های مالیات و انواع آن از جمله مالیات بر درآمد، مالیات بر حقوق، مالیات بر ارث، مالیات بر ارزش افزوده و…امور را پیش برده و نتیجه مطلوب را به دست می آورد.
وکیل مالیاتی با دارا بودن تخصص عالی در زمینه های مالیاتی به افراد حقیقی و حقوقی کمک می کند که در دام جریمه های سنگین مالیاتی نیفتند و از ایجاد مشکلات مالیاتی جلوگیری می نماید. و تمام تجربه و تخصص خود را به کار خواهد برد تا در هیات های حل اختلاف از میزان جریمه های مالیاتی بکاهد و از حق و حقوق مودیان خود دفاع کند. بنابراین با استخدام مشاوران مالیاتی در سازمان خود و استفاده از تجربه و تخصص این افراد، سودآوری شرکت خود را بالا ببرید. فراموش نکنید رقابت بازار مالی امروز بر سر مواردی چون کاهش هر چه بیش تر هزینه های مازادی مانند مالیات های سالانه و…می باشد که از طرف دولت بر صاحبان مشاغل تحمیل شده است.
وظایف وکیل پایه یک مالیاتی
ویژگیهای وکیل مالیاتی خوب
آشنایی با قانون مالیات
مالیات توسط قانون و دولت مشخص می شود. نرخ مالیات در واقع مبلغی است که یک شرکت یا یک شخص باید نسبت به پرداخت آن در زمان قانونی اقدام نماید. نرخ مالیات بر اساس اطلاعات و جزئیات مفصلی تعیین می شود و نمی توان مبلغ ثابتی را برای آن در نظر گرفت. در صورتی که نظام مالیاتی حاکم، یک نظام مالیاتی کارآمد باشد، مالیات بر اساس توانایی حقیقی مالیات دهندگان تعیین می شود تا پرداخت مالیات به عاملی برای ورشکسته شدن یک کسب و کار منجر نشود. در یک نظام مالیاتی کارآمد نرخ مالیاتی که برای اقشار غنی مشخص می شود باید سنگین تر از نرخ مالیاتی باشد که از اقشار کم درآمد دریافت می شود.
مالیات توسط قانون و دولت مشخص می شود. نرخ مالیات در واقع مبلغی است که یک شرکت یا یک شخص باید نسبت به پرداخت آن در زمان قانونی اقدام نماید. نرخ مالیات بر اساس اطلاعات و جزئیات مفصلی تعیین می شود و نمی توان مبلغ ثابتی را برای آن در نظر گرفت. در صورتی که نظام مالیاتی حاکم، یک نظام مالیاتی کارآمد باشد، مالیات بر اساس توانایی حقیقی مالیات دهندگان تعیین می شود تا پرداخت مالیات به عاملی برای ورشکسته شدن یک کسب و کار منجر نشود. در یک نظام مالیاتی کارآمد نرخ مالیاتی که برای اقشار غنی مشخص می شود باید سنگین تر از نرخ مالیاتی باشد که از اقشار کم درآمد دریافت می شود.
وکلای مالیاتی کار کشته با بهره گیره از دو دانش پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی و اتکا به تجربیات خود شرکت ها و موسسات شما رو در مواجهه با مالیات های سنگین پشتیبانی خواهد کرد. شرکت شما برای مواجهه با قوانین سرسختانه سازمان مالیاتی کشور نیاز به وکلایی دارد که آشنایی کامل با دو وظیفه خطیر خود یعنی پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی داشته باشند.
وکالت مالیاتهای اضافی
سازمان امور مالیاتی موظف است که در تمام موارد مالیاتی زیر، اگر مالیات اضافه دریافت نموده برای پرداخت ما به التفاوت آن اقدام نماید:
- مالیات تکلیفی (وظیفه پرداخت این مالیات به سازمان امور مالیاتی بر عهده فرد دیگری غیر از فرد پرداخت کننده آن قرار دارد).
- مالیات بر ارزش افزوده
- مالیات عملکرد (پس از آنکه صورتحساب سود و زیان شرکت ارائه شد باید ۲۵ درصد از سود خالص شرکت به عنوان مالیات عملکرد ثبت شود).
- مالیات حقوق (نوعی مالیات تکلیفی است که از حقوق کارگر کسر می شود اما کارفرما آن را به سازمان امور مالیاتی پرداخت می نماید.)
برداشت وجه از خزانه دولت مستلزم رعایت ضوابط خاصی بوده و از آن جایی که استرداد مالیات به خزانه واریز شده با پیچیدگی بیشتری همراه است پس فرد برای این فرآیند باید اسناد و مدارک معتبری را ارائه دهد. این اسناد عبارتند از:
- برگه مفاصا حساب مالیاتی تا تاریخ استرداد مالیات
- افرادی که گواهینامه مالیات بر ارزش افزوده دارند
- تمامی مالیات ها باید تا تاریخ استرداد قطعی شوند
- اسناد و مدارک مربوط به وجوه پرداختی
گاهی اوقات اگر کارشناس ارشد مالیاتی مالیات مودی را اشتباها بیشتر از میزان قانونی محاسبه و مطالبه کند، می توان با مدارک موجود، مابه التفاوت این پرداختی را مسترد نمود.
در بسیاری موارد، اگر مودی قوانین را به خوبی رعایت کند و به طور کلی در مهلت مقرر تمامی وظایف قانونی خویش را انجام دهد مشمول استرداد مالیاتی می شود.
در واقع این فرد عملکرد قابل قبول و مطلوبی داشته است. البته همیشه اینگونه نیست که اگر مودی مشمول استرداد مالیات شد عملکرد خوبی دارد بلکه ممکن است این استرداد به دلیل قرائن مالیاتی یا معافیت ها باشد.
مهلت درخواست یا زمان درخواست استرداد مالیاتی مودیان محدود به زمان خاصی نبوده و هر موقع مودی متوجه شود مبلغی را اضافه پرداخت می کرده می تواند درخواست استرداد را به اداره امور مالیاتی ارائه دهد. مثلا ممکن است مودی پس از گذشت چند سال از پرداخت مالیات متوجه این قضیه شود و می تواند همان موقع درخواست استرداد مالیات را تنظیم نماید.
اگر استرداد مالیاتی یا اضافه پرداختی مودیان بیشتر از سه ماه از تاریخ درخواست به طول انجامد و به آنها بازپرداخت نشود، خسارت دو درصدی در ماه نسبت به مبلغ اضافه پرداخت و مدت تأخیر در نظر گرفته خواهد شد که سازمان امور مالیاتی باید آن را پرداخت نماید
حال یکی از حساس ترین این مسائل را می توان با سپردن این امور به دست توانای یک وکیل که آشنا به امور مالیاتی و قوانین بوده بطوری که بتواند در کمترین زمان ممکن، نتیجه مطلوب و مورد خواسته شهروندان محترم را در این عرصه برآورده سازد.
در واقع این روزها راه اندازی و مدیریت کسب و کار دشواریهای بیشتری دارد، اما در مقابل خدماتی نیز برای رفع همین دشواری به وجود آمده است. خدماتی که در صورت استفاده از آنها ورق برمی گردد. در واقع امروز عصر تخصص است و برای هر مشکلی می توانید از خدمات متخصصین آن حوزه بهره ببرید تا تهدید ها را تبدیل به فرصت کنید. ارسال اظهارنامه مالیاتی، مشکلات مربوط به آن و دادرسی مالیاتی تنها گوشه ای از دغدغههای یک کسب و کار امروزی هستند، اما نباید از اهمیت آنها غافل شد.
گروه وکلای لاهوت با فراهم آوردن این تخصص، آماده ارائه خدمات مشاوره و ارائه وکلای کارآمد در زمینه های مالیاتی می باشد.
وکالت بر مالیات املاک
وکالت مالیات بر ارث
وکالت مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده (VAT)، نوعی مالیات است که طی چند سال اخیر توسط دولت وضع شده و از شخصیت های حقیقی و حقوقی از مرحله تولید کالا تا توزیع آن، دریافت می شود. مشمولان مالیات بر ارزش افزوده به سه گروه مصرفی، درآمد و تولیدی تقسیم میشوند و باید در موعد مقرر مالیات خود را پرداخت کنند تا مشمول جرایم نشوند.
ممکن است مودیان این مالیات در هر دوره، اضافه پرداختی مالیاتی داشته باشند که در این صورت این مالیات اضافه برای دوره های بعدی منظور می شود و یا اگر فعالان اقتصادی تقاضا نمایند، این اضافه مالیات توسط سازمان امور مالیاتی بازپرداخت شود.
وکالت مالیات بر حقوق
وکالت مالیات بر مشاغل
مالیات بر درآمد نوعی مالیات است که توسط دولت بر افراد و اشخاص اعمال میشود و بسته به درآمد و عواید پرداختکننده مالیات متغیر است و عموماً مقدار این نوع مالیات برابر درصدی از درآمد قابل مالیات گیری است. نرخ مالیات با افزایش درآمد قابل مالیات گیری تغییر میکند. نرخهای مالیات ممکن است بسته به نوع یا خصوصیات مالیات پردازنده متغیر باشد. مالیات بر درآمد شامل مواردی چون مالیات بر درآمد مشاغل، حقوق، املاک و مستغلات، اشخاص حقوقی، کشاورزی و اتفاقی است
پرداخت مالیات بارزترین هدف در تئوریهای مالیاتی است که منجر به توزیع عادلانه درآمد می گردد. در نظام مالیاتی کشور، مالیات حقوق جزئی از بخشهای مالیات بر درآمد است. همچنین در ردیف مالیاتهای مستقیم قرار داشته و با نسبت خاصی از درآمد شخصی تعیین می شود.
طبق ماده یک قانون مالیاتهای مستقیم، تمام افراد حقیقی و حقوقی که در داخل کشور با فعالیت اقتصادی، خدماتی و غیره درآمد کسب میکنند، مشمول پرداخت مالیات هستند.مالیات بر حقوق از نظر حجم، ثبات، کارایی و سهولتی که در وصول دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است.
یک وکیل مالیاتی اجرای توام با اختیار کارهای مالیاتی به همراه تصمیم گیری در مواردی مانند تمکین، اعتراض، توافق، مصالحه، تقسیط، درخواست احاله و طرح پرونده در هیئت های حل اختلاف بدوی و تجدید نظر، شورای عالی مالیاتی، ماده 251 مکرر، دیوان عدالت اداری در کلیه شهر های کشور، طراحی انواع لایحه نسبت به آرا ء صادره، توضیح و دفاع در مورد پرونده های موکل، توافق با کلیه واحدهای اجرایی اداره دارایی، اختیار لازم در مورد سپرده های موقت یا استرداد های مالیاتی، ارائه انواع چک و یا ضمانت ( از طرف ادارات مربوط مورد پذیرش باشد )، تحویل و تحول انواع اوراق مالیاتی مانند برگ مطالبه یا تشخیص درآمد و اقدامات لازم در مورد پرونده ای که مؤدی درگیر آن باشد، دارد و آن را به بهترین وجه انجام می دهد.
صاحبان مشاغل یعنی کسانی که خود به فعالیت اقتصادی مشغول هستند. در این گونه موارد ماده 93 قانون مالیاتهای مستقیم تأکید می کند درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال به مشاغل یا به عناوین دیگر غیر از موارد مذکور در سایر فصلهای این قانون در ایران تحصیل کند پس از کسر معافیتهای مقرر در این قانون مشمول مالیات بر درآمد مشاغل است. تبصرهای در این ارتباط میگوید درآمد شرکتهای مدنی و همچنین درآمدهای ناشی از فعالیتهای مضاربه در صورتی که عامل مضارب یا صاحب سرمایه شخص حقیقی باشد تابع مقررات این فصل است.
وکلای این زمینه، با آگاهی از قوانین مالیاتی کشور به شما کمک می کنند تا از دست مالیات های زیاد و بی حساب و کتاب خلاص شوید. وکیل مالیاتی با شفاف کردن معاملات و سودهای به دست آمده، به شما کمک می کند تا مالیات واقعی که حق شما است را پرداخت کنید و شما را از پرداخت مالیات های سنگین خلاص می کنند.