وکالت در دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری نیازمد تخصص و مطالعات گسترده ای در زمینه حقوق اداری دارد لذا تمام وکلا تخصص طرح دعوی در دیوان عدالت اداری را ندارند. از این رو بهتر است بدانیم وکیل دیوان عدالت اداری کیست و باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟
وکیل دیوان عدالت اداری

هر آنچه که از وکیل دیوان عدالت اداری باید بدانید…
دیوان عدالت اداری چیست؟
وکیل دیوان عدالت اداری کیست؟
وکیل پایه یک دیوان عدالت اداری چه وظایفی دارد ؟
اول از هر چیز وکیل دادگستری می بایست در حوزه فعالیت خود تخصص داشته باشد تا بتواند در خصوص پرونده ارجاعی تمام قابلیت های خود را به کار گیرد. در این حالت کیفیت انجام اقدامات پرونده در حد بالایی خواهد بود و ضریب اشتباهات وکیل به صفر می رسد. وکیل دیوان عدالت اداری نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید در حوزه پرونده های این مرجع قضایی تخصص ویژه ای داشته باشد. عمده وظایف وکیل دادگستری پیگیری ها و اقدامات صحیح در خصوص پرونده است و اگر اقدام نادرستی در راستای پروسه دادرسی انجام دهد چه بسا پیامدهای غیر قابل جبرانی به همراه داشته باشد. عقل سلیم حکم می کند در هر امری از متخصص آن استفاده شود تا با خیال راحت اقدامات لازم انجام گردد.
از وظایف وکیل دیوان عدالت اداری این است که طبق قوانین و مقررات غبطه حال موکل را رعایت کرده و خود را امین و حافظ اسرار موکل بداند. از وظایف دیگر وکیل دیوان عدالت اداری این است که مهارت لازم در دعاوی مربوط به صلاحیت دیوان را کسب کرده و تبحر در خور توجهی در تنظیم لایحه داشته باشد چرا که حضور فیزیکی وکیل در این دعاوی چندان به کار نمی آید و بررسی شکایات و پرونده ها غیر حضوری می باشد. با این حال مهارت لایحه نویسی و دفاع از حقوق موکل از وظایف و خصوصیات وکیل دیوان عدالت اداری می باشد. باید توجه داشت که تسلط بر انواع دعاوی مربوط به صلاحیت دیوان عدالت اداری از وظایف دیگر وکیل دیوان عدالت اداری می باشد ، وکیل دیوان باید بداند که نحوه شکایت از موضوعات مربوط به دیوان عدالت اداری چگونه بوده و باید از چه مسیری وارد جریان پرونده گردد.
اختیارات وکیل دیوان عدالت اداری حرفهای
کدام دعاوی در دیوان عدالت اداری بررسی می شوند؟
شرایط شکایت در دیوان عدالت اداری
در دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری دو نوع دعوی مالی و غیرمالی وجود دارد. عرف وکلا و همچنین قوانین و آیین نامه های مربوطه در خصوص حق الوکاله وکیل دارای تعرفه بوده و معمولا وکلا طبق تعرفه قانونی و عرفی عمل می کنند.طبق عرف وکلا در پرونده های مالی یعنی پرونده هایی که موضوع آن مال باشد، میزان حق الوکاله وکیل 10 درصد از ارزش موضوع دعوی مالی است اما در عین حال حق الوکاله به صورت توافقی فی مابین وکیل و موکل تعیین می گردد و هیچ الزامی بر رعایت تعرقه قانونی و عرفی وجود ندارد. پرونده های غیر مالی اغلب با توافق طرفین تعیین می شود و تعرفه ندارد. در نتیجه حق الوکاله وکیل دیوان عدالت اداری نیز همچون وکلای رشته های دیگر از این موارد تبعیت می نماید و اغلب مشاهده شده که میزان حق الوکاله با توافق طرفین تعیین گردیده است.
گروه وکلای لاهوت در امور دعاوی دیوان عدالت اداری چه خدماتی ارائه می دهد؟
گروه وکلای لاهوت در راستای احقاق حقوق مراجعه کنندگان با به کار گیری از وکلای متخصص در همه زمینه های حقوقی حاضر به ارائه خدمات مربوطه می باشد. در خصوص دعاوی مربوط به صلاحیت دیوان عدالت اداری، این گروه با در اختیار گذاشتن وکیل ماهر و متخصص در این زمینه می تواند به احقا حقوق خود در مقابل تضییع آن کمک کرده و خدمات حقوقی مناسبی را حتی با مشاوره حقوقی مناسب ارائه دهد. تنظیم دادخواست دیوان عدالت اداری و همچنین تنظیم لوایح مناسب از موارد خدمات مهم این گروه بوده و با توجه به اینکه دعاوی دیوان غیر حضوری رسیدگی می شود نگارش یک لایحه دقیق و تخصصی اهمیت بالایی پیدا می کند و این عمل انجام نگردد مگر به دست کارشناس و متخصص این حوزه که گروه از این جهت می تواند کمک شایانی نماید.