هر آنچه که باید از وکیل طلاق بدانید….

طلاق و جدایی از همسری که مدت ها با او زندگی کرده اید علاوه بر ایجاد بحران های روحی می تواند موجب ایجاد خسارات مادی و معنوی فراوانی شود. برای تسریع در امور مربوط به طلاق و حق و حقوق ناشی از آن حتما از حضور و مشاوره یک وکیل متخصص استفاده نمایید.

وکیل طلاق کیست؟

علم حقوق از زیر شاخه های علوم انسانی است و همانند سایر رشته های علوم انسانی از آن جایی که با روابط انسانی در هم تنیده، طیف بسیار گسترده و متنوعی را تشکیل می دهد. به عبارت دیگر کسب مهارت و تجربه کامل نسبت به تمام مسائل مربوط به آن ممکن به نظر نمی رسد. طلاق جزو مسائل مربوط به حقوق خانواده است که برای رسیدگی به آن نیازمند تخصص و تجربه بسیار است. خانواده اصلی ترین عنصر تشکیل دهنده جامعه است که با ایجاد رابطه زوجیت بین زن و مرد و پس از آن تولد فرزندان به وجود می آید.

مسائل مربوط به خانواده از اصلی ترین و فراوان ترین مسائلی هستند که در دادگاه ها در جریان هستند. وکیل طلاق به زوجین یا هر یک از زن و مردی که می خواهد به زندگی مشترک خود پایان دهد کمک می کند، تا ضمن رسیدن به حق و حقوق مالی و معنوی خود از زندگی مشترک این روند را با آرامش خاطر بیش تری به سرانجام برسانند. هر وکیل پایه یک دادگستری که در آزمون کانون وکلای دادگستری رتبه قبولی کسب کرده باشد و پس از دوره دو ساله کارآموزی پروانه وکالت کسب کرده باشد، می تواند پرونده های مختلف حقوقی با موضوعات متفاوت را قبول کرده و دفاع کند. با این حال علم حقوق دریایی از موضوعات متنوع و متفاوت است چرا که مستقیما با انسان ها در ارتباط است. وکلا با توجه به پرونده هایی که قبول می کنند به مرور دارای تخصص در یک رشته می شوند و به این خاطر می توانند در روند پرونده به موکل خود کمک بیش تری کنند.

gavel
درخواست وکیل
support_agent
درخواست مشاوره
gavel
تنظیم قرارداد

وظایف وکیل طلاق خوب

اولین خصیصه که نه تنها برای وکیل طلاق خوب بلکه تمام وکلا واجب است تعهد است. از آن جا که حرفه وکالت بسیار تاثیر گذار در زندگی مردم است و ممکن است گاها تمام ابعاد زندگی اشخاص را تحت الشعاع قرار دهد، وکیل خوب باید نسبت به عمل مورد وکالت وجدان حرفه ای و تعهد اخلاقی داشته باشد. یعنی باید در تمامی مراحل رسیدگی و تعقیب پرونده اول از هر چیزی، جانب انصاف را رعایت کند. یک وکیل طلاق خوب حاضر نیست به هر قیمتی و به ازای لگد مال کردن وجدان اخلاقی و حقوق انسانی یک فرد دیگر که طرف دیگر دعواست خواسته موکل خودش را محقق کند. وکالت فقط یک شغل برای کسب درآمد نیست. بنا بر این اقتضای ساحت وکالت این است که وکیل هیچ وقت برای موفقیت در پرونده موکلش باعث تضییع حقوق دیگران نشود.

مسئولیت پذیری دیگر خصیصه مهم یک وکیل طلاق خوب است. او باید ریز جزئیات پرونده را به دقت پیگیری و بررسی کند و موکل را هم در جریان قرار دهد. وکیل طلاق خوب از هیچ اقدام قانونی که مورد نیاز برای روند تعقیب پرونده باشد غافل نمی ماند.

وکیل طلاق خوب از آن جا که پرونده های طلاق فراوانی را به ثمر رسانده و در محاکم خانواده حضور داشته تجربه و مهارت و تخصص بسیاری کسب کرده است و قادر است از موقعیت های مختلفی که در روند رسیدگی به پرونده اتفاق می افتد مناسب ترین تحلیل را داشته باشد. توجه داشته باشید که  برای یک وکیل خوب هیچ چیز مهم تر از قدرت تحلیل و استدلال ذهنی نیست.

هم چنین دانستن این نکته ضروری است که در رویه عملی مخصوصا در دعاوی خانوادگی آن چه رخ می دهد با آن چه در کتب حقوقی گفته شده، بعضا بسیار متفاوت است. وکیل طلاق خوب به دلیل تخصص و مهارتی که در این موضوعات کسب کرده نسبت به رویه عملی دادگاه های خانواده آشنایی بیش تری دارد و می داند که دقیقا باید چه اقداماتی انجام دهد.

وکیل طلاق خوب در ابتدا طرفین را به سازش و آشتی سوق می دهد. این یعنی دادخواست طلاق و درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش را به عنوان آخرین راه حل برای رفع مشکل در نظر می گیرد.

ویژگی های وکیل طلاق حرفه‌ای

وکیل طلاق حرفه ای قبل از هر چیزی باید نسبت به موکل و تمام جزئیات پرونده امانتدار باشد و از فاش کردن اطلاعات موجود در پرونده حتی پس از اتمام کامل آن نزد همکارانش خودداری کند. اهمیت این امر در دعاوی خانوادگی و پرونده های طلاق دو چندان می شود زیرا با آبرو و حیثیت افراد در ارتباط است. علاوه بر این وکیل طلاق باید کاملا نسبت به قوانین و مقررات خانواده و طلاق اشراف داشته باشد تا بتواند تمامی مسائلی که در جریان رسیدگی به پرونده ایجاد می شود را به روش قانونی و کاملا حرفه ای حل و فصل کند. داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با این که می تواند بسیار موثر باشد اما کافی نیست. علاوه بر آن رویه عملی دادگاه ها با آن چه در قوانین و کتاب های حقوقی گفته شده فضای کاملا متفاوتی است و این تخصص وکیل حرفه ای است که نسبت به تمامی دعاوی خانوادگی، طلاق و تمامی تعهدات مالی و غیر مالی مرتبط با آن که در رویه دادگاه ها وجود دارد آشنایی و اطلاع دقیق و کامل داشته باشد.

مزایای حضور وکیل در پرونده طلاق

داشتن وکیل در پرونده های طلاق باعث می شود که دیگر نیاز به حضور موکل در تمام جریان رسیدگی نباشد. حضور وکیل برای پیگیری امور کفایت می کند. بنا بر این از مشاجراتی که بین زوجین در جریان رسیدگی به پرونده در دادگاه ممکن است اتفاق بیفتد جلوگیری می شود و می توان از وقوع تنش های احتمالی بین خانواده های زوجین و خود زوجین ممانعت به عمل آورد. به این صورت با آرامش بیش تری پرونده به نتیجه خواهد رسید. هم چنین داشتن وکیل در خیلی از اوقات بسیار موثر است چون طبیعتا افراد عادی جامعه نسبت به قوانین و مقررات و رویه دادگاه ها در رابطه با بحث طلاق و یا مباحث حقوقی دیگر مطلع نیستند. وکیل متخصص پرونده را به بهترین نحو ممکن پیگیری می کند و از این که افراد متحمل هزینه های گزاف شوند و زمان بسیار طولانی را صرف کنند تا به هدف خود برسند جلوگیری می کنند.

هزینه وکیل طلاق

حق الوکاله وکیل در هر پرونده و با هر موضوعی معمولا به صورت توافقی بین وکیل و موکل ضمن عقد وکالت تعیین می شود. به این صورت که وکیل با در نظر گرفتن موضوع پرونده سختی، پیچیدگی، روند رسیدگی به پرونده و… حق الوکاله ای که در عرف بین وکلا برای چنین پرونده ای در نظر گرفته می شود را اعلام می کند و طی مذاکراتی که با یکدیگر انجام می دهند به مبلغی توافقی می رسند. اگر قرارداد مالی بین طرفین وجود نداشته باشد باید به تعرفه حق الوکاله که هر سال توسط قوه قضاییه به تصویب می رسد، مراجعه کرد. دعوای طلاق جزء دعاوی غیر مالی است تعهدات مالی که باید ایفا شوند از آثار طلاق است و بنا بر این پرونده طلاق از دعاوی غیر مالی است و باید در تعرفه به میزان حق الوکاله دعوای غیر مالی مصوب 1400 مراجعه کرد. در حال حاضر حق الوکاله مشخص شده برای تمامی دعاوی خانوادگی بسته به نوع و موضوع و پیچیدگی پرونده، طبق تعرفه از 5 میلیون ریال تا 200 میلیون ریال تعیین شده است.

خدمات گروه وکلای لاهوت در زمینه وکیل طلاق

  • ارجاع پرونده به تیم وکلای خبره و با تجربه در رابطه با انواع دعاوی طلاق.
  • ارائه مشاوره حقوقی قبل از تشکیل پرونده و انعقاد قرارداد وکالت.
  • پیگیری و رسیدگی به پرونده به صورت مرحله به مرحله و بدون نیاز به حضور موکل در دادگاه.
  • مطلع نمودن موکل نسبت به روند پیشرفت پرونده به محض وقوع و هم چنین تمام جزئیات پرونده.

شرایط طلاق توافقی چیست؟

در طلاق توافقی زن و مرد به همراه مدارک مورد نیاز یعنی اصل یا کپی سند ازدواج و کارت های شناسایی ملی به دادگاه رجوع می کنند و تقاضای طلاق توافقی از دادگاه می کنند. درخواست طلاق باید توسط زوجین به ثبت در سامانه خدمات قضایی الکترونیک برسد. تعیین وقت رسیدگی و اطلاع رسانی همگی از طریق سایت اتفاق می افتد. وقتی طلاق توافقی باشد قبل از ثبت دادخواست در سامانه قضایی زوجین باید مدارک و مشخصات خود را در سامانه ای به نام سامانه تصمیم بارگذاری کنند. از این طریق زوجین به جلسات مشاوره ارجاع داده می شوند و پس از ثبت درخواست طلاق در سامانه، دیگر در دادگاه نیاز به مراجعه دوباره به مشاور نیست و به دادگاه اعلام می شود که زوجین جلسات مشاوره خود را گذرانده اند.

پس از آن دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر می کند. این گواهی صادر می شود تا زوجین بتوانند با به همراه داشتن آن به دفاتر طلاق مراجعه کنند و سردفتر اجازه داشته باشد صیغه طلاق را جاری کند و طلاق این زوج ثبت شود یعنی به عبارت دیگر رسمیت پیدا کند. پس از صادر شدن این گواهی برای زوجین یک مهلت سه ماهه جهت رجوع به دفترخانه و ثبت طلاق توافقی وجود دارد. اگر زوجین به هر دلیل پشیمان شوند یا اصلا به دفتر طلاق رجوع نکنند این گواهی دیگر اعتبار نخواهد داشت.

لازم به ذکر است که ماهیت و طبیعت طلاق توافقی اقتضا می کند همه چیز در آن طبق توافق زن و مرد با هم انجام شود اعم از حضانت فرزندان، پرداخت یا بخشش مهریه ، تقسیم جهیزیه و… که همین طور هم هست. اما این در عمل مفاسد و مشکلاتی هم ممکن است به همراه داشته باشد. فراوان ترین این مفاسد حاضر نشدن مرد یا زن در دفترخانه برای ثبت رسمی طلاق است. چون طلاق توافقی بوده نمی توان هیچ کدام را اجبار به حضور در دفتر طلاق کرد. پس بهتر است که در دادگاه، طرفین این الزام را همراه با سایر توافقات در دادخواست خود ذکر کنند.

هزینه طلاق توافقی چقدر است؟

برای طلاق باید دادخواست طلاق یا درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش به دادگاه تقدیم کرد. هزینه ها در هر مرحله تعرفه خاص خودش را دارد. امروزه دادخواست ها به صورت الکترونیکی در دفاتر قضایی الکترونیک ثبت می شوند که این خود دارای هزینه است. طبق تعرفه هزینه ثبت دادخواست حدود 2 میلیون ریال است. اگر طلاق به صورت توافقی باشد طرفین الزاما باید مشاوره بگذرانند که زیر نظر بهزیستی مشاور تعیین و معرفی می شود.

مشاوره بهزیستی برای زوجین هر جلسه هزینه ای حدود 500 هزار ریال به دنبال دارد. از آن گذشته وقتی گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه صادر می شوف طرفین جهت مراجعه به دفتر خانه برای ثبت طلاق باید هزینه ثبت را به دفتر خانه بپردازند. هزینه ثبت دارای تعرفه ایست که هر سال تعیین می شود و در حال حاضر مبلغی حدود 10 میلیون ریال است. اگر هر یک از طرفین هم برای انجام مراحل مربوط به طلاق وکیل گرفته باشند، اصولا حق الوکاله وکیل باید توسط موکل پرداخت شود. در رابطه با حق الوکاله وکیل معمولا بین موکل و وکیل ضمن عقد وکالت توافق صورت می گیرد. اگر در قرار داد نسبت به میزان حق الوکاله توافقی وجود نداشته باشد، حق الوکاله طبق تعرفه ای که هر سال توسط قوه قضاییه به تصویب می رسد محاسبه خواهد شد.

مطالب مرتبط با وکیل طلاق

نتیجه‌ای پیدا نشد.
فهرست

021 91326040