وکیل پایه یک دادگستری

  1. خانه
  2. خدمات
  3. وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری - لاهوت

هر آنچه که از وکیل پایه یک دادگستری باید بدانید…

همه ما این روزها نیاز به وکیل پایه یک دادگستری پیدا کرده ایم.  وکلا خدمات مختلفی مثل ارائه مشاوره حقوقی، وکالت دعاوی، تنظیم قرارداد و یا اسناد حقوق را انجام می دهند.

چنانچه به وکیل پایه یک دادگستری نیاز پیدا کنیم باید بدانیم که یک وکیل پایه یک متخصص باید دارای چه ویژگی ها و مهارت هایی و باشد و چگونه می توانیم یک وکیل دادگستری مناسب انتخاب کنیم؟

وکیل پایه یک دادگستری کیست؟

وکیل شخصی است که از طرف شخصی دیگر اقدام به انجام کاری می نماید در قانون مدنی ماده 656 به این موضوع اشاره شده است. این رابطه از طریق قرارداد وکالت ایجاد می شود و دو طرف وکیل و موکل نام دارند.

وکالت عقدی جایز است به این صورت که هر یک از طرفین تحت هر شرایطی و در هر زمانی به میل و اراده خود قادر به بر هم زدن یک طرفه ی قرارداد هستند.طبق اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در همه دادگاه‌ها، طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی مالی برای انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آن‌ها امکانات تعیین وکیل فراهم شود. امکان بهره مندی از وکیل پایه یک دادگستری حق مسلم و قطعی تمام افراد جامعه است.

وکیل پایه یک دادگستری شخصی است که پس از طی دوره تحصیلات دانشگاهی در مقطع لیسانس و یا بالاتر در رشته حقوق در آزمون کانون وکلای دادگستری که هر سال یک بار برگزار می شود، در رقابتی سخت موفق به کسب معدلی شده باشد که بتواند به عنوان کارآموز وکالت پذیرفته شود.

پس برای این که شخصی تبدیل به وکیل پایه یک دادگستری شود باید مراحل زیادی را طی کند. از همین موضوع می‌توان نتیجه گرفت که هرکسی نمی‌تواند به عنوان وکیل پایه یک دادگستری شناخته شود و فردی که این عنوان را کسب کند، شخصی متخصص در زمینه مسائل حقوقی است.

gavel
درخواست وکیل
support_agent
مشاوره حقوقی
gavel
تنظیم قرارداد

تفاوت های وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری چیست؟

وکیل دادگستری - لاهوت

وکلای پایه ۲ فقط حق شرکت در محاکم کیفری که به جرم‌های تعزیری با حبس کمتراز ۱۰ سال و شلاق و جزای نقدی و اقدامات تامینی ختم می‌شود را دارند و در پرونده های حقوقی نیز که با خواسته کمتر از ۵۰۰ میلیون ریال باشد و موضوع پرونده غیر مالی باشد می‌توانند از حقوق موکل خود دفاع کنند. ولی وکیل پایه یک دادگستری حق شرکت در تمامی دادگاه ها اعم از حقوقی و کیفری و.. را دارد.

وکلایی که از کانون وکلای دادگستری پروانه اخذ می‌کنند اول ۲ سال کار آموزی طی می‌کنند و زیر نظر وکیل سرپرست به دفاع از حقوق موکل می پردازند و پس از ۲ سال و تأیید صلاحیت علمی موفق به اخذ پروانه وکالت پایه یک شوند.

در حالی که وکیل پایه یک دادگستری این اجازه را دارد که بدون هیچ محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی یا کیفری در کل کشور فعالیت حقوقی کنند.

درخواست مشاوره حقوقی
در کمتر از یک دقیقه به ما بپیوندید.
درخواست مشاوره حقوقی
در کمتر از یک دقیقه به ما بپیوندید.
چه کمکی می تونم بکنم؟

تعهدات متقابل وکیل و موکل

وکالت نیز یک قرارداد است که برای طرفین آن حقوق و تکالیفی ایجاد می کند. طرفین قرارداد وکالت وکیل و موکل هستند که متقابلا تعهداتی در برابر یکدیگر دارند و مکلف به انجام آن هستند. این تعهدات عبارت است از:

تعهدات وکیل

  • اگر وکیل سهل‌انگاری کند و خسارتی به موکل وارد شود وکیل مسئول خواهد بود.
  • وکیل باید در تمامی امور و اعمال مصلحت موکل را در نظر بگیرد و برای دفاع از موکل خود بهترین راه های قانونی را پیدا کند.
  • استرداد اموال تحویلی به این دلیل که وکیل امین است و آنچه را که در اثر وکالت به‌دست می‌آورد باید به موکل تحویل دهد.
  • تسلیم صورتحساب وکالت به موکل. وکیل باید ریز و جزئیات هزینه هایی که برای عمل وکالت پرداخته و میزان دقیق حق الوکاله را در اختیار موکل قرار دهد تا او به طور کامل از هزینه ها مطلع شود.

تعهدات موکل

  • اگر وکیل در راستای انجام وظایفش تعهدی در مقابل ثالث می پذیرد در واقع موکل را متعهد کرده و موکل باید به آن تعهد پایبند باشد.
  • پرداخت حق الوکاله وکیل که طبق قرارداد یا عرف یا تعرفه پرداخت می‌شود.
  • پرداخت هزینه های مربوط به مورد وکالت همچون عوارض و مالیاتی که وکیل پرداخته است، وکیل هیچ وظیفه ای نسبت به این هزینه

وکیل پایه یک خوب چه ویژگی هایی دارد؟

وکیل تهران - لاهوت

  • اولین و مهم ترین خصیصه یک وکیل خوب به روز بودن است. تغییرات قوانین و مقررات اقتضا میکند وکلا نسبت به این تغییرات آگاه باشند و دانش خود نسبت به قوانین و مقررات اصلاح شده را به روز رسانی نمایند. از آن گذشته شمار قوانین بسیار زیاد و پراکنده است. وکیل با توجه به حوزه تخصصی که برای خود بر می گزیند باید اشراف کامل به قوانین و مقررات آن حوزه داشته باشد تا حتی المقدور خسارت جبران ناپذیر و غیر منتظره ای به سبب بی اطلاعی او نسبت به قوانین مختلف برای موکل ایجاد نشود.
  • دومین خصیصه پر اهمیت یک وکیل خوب امانتداری اوست وکیل محرم اسرار موکل است و هرگز حتی پس از اتمام پرونده جزئیات پرونده را مقابل هیچکس افشا نمی کند.
  • سومین خصیصه وکیل خوب این است که به دنبال فریب موکل خود نیست به عبارت دیگر یک وکیل خوب پس از اطلاع کامل از پرونده مسیر قانونی و منطقی موضوع دعوا را واضح و شفاف به اطلاع موکل می رساند و هرگز از جملاتی همچون صد در صد درپرونده پیروز می شویم، پیروزی در پرونده را تضمین می کنم، برد شما در این پرونده را ضمانت می کنم و… که به نوعی امید واهی به موکل می دهد را به کار نمی برد.
  • چهارمین خصیصه وکیل خوب برخورد محترمانه با قاضی، طرف مقابل و موکل خود و رعایت تمامی اصول اخلاقی است.
  • پنجمین خصیصه مهم وکیل خوب تخصص است. با توجه به این که حرفه وکالت دارای دامنه بسیار وسیعی است وکیل خوب با توجه به تخصص و مهارتی که به مرور در یک یا چند حیطه حقوقی خاص کسب نموده نسبت به وکلایی که هر پرونده ای با هر موضوع حقوقی را میپذیرند کمک بیشتر و موثر تری به موکل می کند.
  • ششمین خصیصه وکیل خوب حداکثر استفاده از تجارب دیگران است. وکیل خوب در تلاش است از تجارب قضات و دیگر وکلا بهره ببرد و برای کشف حقیقت و رسیدن حق به حق دار تمام همکاری های لازم را به عمل می آورد.
  • هفتمین خصیصه که از مهم ترین خصایص وکیل خوب است آن است که پس از بررسی کامل و دقیق پرونده و گفتگو با موکل برای حل مسئله چندین راه حل حقوقی پیدا می کند به علاوه این نکته حائز اهمیت است که در ابتدا سعی می کند مسئله را از طریق صلح و سازش و مذاکره خاتمه دهد. پیگیری قضایی و قانونی در واقع بعنوان آخرین راه مورد استفاده قرار می گیرد. یک وکیل خوب قبل از پذیرش یک پرونده، ابتدا جلسه ای ترتیب می دهد تا با موکل به طور مفصل در رابطه با پرونده صحبت کند و تمامی اسناد و مدارک ارائه شده را با حوصله و جزء به جزء بررسی می کند سپس نتایج احتمالی را که در آینده از طرح دعوا حاصل خواهد شد با او درمیان می گذارد از ایده آل ترین نتیجه احتمالی تا بد ترین آن. و هرگز قبل از آگاهی از تمامی جزئیات پرونده قضاوت نمی کند.
  • هم چنین در خصوص هزینه های دادرسی دعاوی، حق الوکاله و مدت زمان تقریبی رسیدگی به پرونده به موکل اطلاع می دهد تا موکل یک تصمیم درست در ارتباط با طرح دعوا یا عدم طرح آن بگیرد.
  • هشتمین خصیصه فن بیان قوی و هم چنین قلم وکیل خواهد بود. او باید بتواند قاضی و هم چنین طرف مقابل دعوا را قانع کند تا رای پیروزی در پرونده را ازآن خود و موکلش کند.
  • نهمین خصیصه یک وکیل پایه یک دادگستری رعایت انصاف و رفتار منصفانه با موکل است. وکالت فقط یک حرفه برای کسب و کار نیست. وکالت بیشتر از آن که شغل باشد و صرفا افراد برای کسب درآمد وکالت را انتخاب کنند، وکالت حرفه ایست که دارای ارزش و فضیلت انسانی است و شان بسیار زیادی دارد. یک وکیل خوب و با اخلاق همیشه در رفتار با موکل خود انصاف را رعایت می کند و موکل را تحت فشار های نا عادلانه قرار نمی دهد. اگر می بیند فردی دارای مشکلی حیاتی است و زندگی اش را تحت الشعاع قرار داده با در نظر گرفتن وجدان و انصاف وکالت فرد را می پذیرد و برای رساندن او به حقش تلاش می کند. وکیل خوب هرگز از دانش و موقعیت خود در موضع قدرت برای به دست آوردن پول استفاده نمی کند.
  • دهمین خصیصه یک وکیل خوب این است که در تمامی امور خود نظم و انضباط و آراستگی ظاهری را که مناسب یک وکیل پایه یک دادگستری رعایت کند. وکیل خوب شخصیت خوب و منظمی دارد. وکیل خوب و منظم در رسیدگی به امور و مسائل وقت شناس است و برای تمام روز های خود برنامه ریزی دقیق دارد. دهمین خصیصه یک وکیل خوب حفظ آرامش است. برعکس تصور عوام از وکالت، دراین حرفه به هیچ وجه با کسی سر ستیز نیست. هدف و نیت فقط و فقط باید اجرای صحیح عدالت و احقاق حق فرد باشد. می‌توان جلسات دادرسی را باکمال آرامش و مودبانه برگزار کرد.
  • خصیصه یازدهم یک وکیل خوب آن است که باید زمان و مکان دفاعیات خود را به درستی بشناسد و بداند کجا باید کدام مطلب را گفت وکجا نباید گفت. البته این خصیصه یک قاعده کلی ندارد و از موضوعی به موضوع دیگر و در موقعیت های مختلف متعدد است.آن چه مهم است زیرکی و نکته‌سنجی وکیل است که بداند از هر چیزی درکجا، چطور و به چه روشی استفاده کند تا بیشترین و بهترین تاثیر را از خود برجای بگذارد و با مهارت خاصی که دارد رای را به نفع موکل برگرداند.

نکات مهمی که در هنگام انتخاب وکیل باید به آنها توجه کنیم

بهتر است قبل از پیدا کردن و انتخاب وکیل در خصوص حیطه تخصصی وکیل مورد نظر، پرونده هایی که قبلا به دست گرفته و نتایجی که کسب کرده، میزان حق الوکاله‌های دریافتی وی و توانایی علمی و عملی او در دفاع از حقوق موکل تحقیق نمود تا بتوان پرونده‌ای را که بعضا در زندگی افراد تاثیرگذار است، به مناسب ترین و با تجربه ترین وکیل واگذار کرد.

در بسیاری از موارد تبلیغات بیش از اندازه در خصوص برخی از وکلا به تنهایی قابل اعتماد برای انتخاب وکیل نیست. بهتر است خیلی به تبلیغات گسترده در انتخابمان توجه نکنیم.

از آن گذشته سن و جنسیت وکیل به هیچ وجه معیار مناسبی برای خوب یا بد بودن وکیل نیست همان طور که در انتخاب یک پزشک نیز چنین معیاری را در نظر گرفتن خنده دار به نظر می رسد! ملاک برای انتخاب وکیل باید ملاک های علمی و تخصصی باشد و نه ویژگی ها و خصایص ظاهری. گاهی اوقات یک وکیل تحصیل کرده جوان بسیار می‌تواند از یک وکیل سالخورده و به ظاهر با تجربه موثر تر واقع شود. پس بهتر است در انتخاب وکیل مجرب نگاه غرض ورزانه نداشته باشیم. به عبارت دیگر نه سالخوردگی نشانه تجربه بالا و مهارت وکیل است و نه جوانی نشانه بی تجربگی و نا بلد بودن.

در چه اموری می توانید از وکلای یک لاهوت استفاده کنید؟

وکیل خوب در تهران

بهترین راه برای این که از گرفتن نتیجه مطلوب در پرونده تان اطمینان و آسودگی خاطر داشته باشید سپردن پرونده خود به یک وکیل خبره و متخصص است که گروه وکلای لاهوت با وکلای پایه یک دادگستری متخصص که در کنار یکدیگر جمع کرده است و با بهره مندی از بهترین تیم حقوقی در تلاش برای رسیدنتان به این هدف مهم است.

همان طور که در هنگام بیماری اگر به دکتر مراجعه نکنیم و اقدام به خود درمانی کنیم علاوه بر این که بیماری از بین نخواهد رفت حتی امکان دارد با گذشت زمان عوارض ناشی از خود درمانی، ما را با ضرر های زیادی روانه مطب پزشک کند، مسائل حقوقی نیز مانند مسائل پزشکی هستند و اگر بدون مشورت و بدون استفاده از وکلای مجرب و متخصص انجام شود، علاوه بر این که مشکل حل نخواهد شد، خسارات مالی یا جانی سنگین و تبعات غیر قابل جبران به وجود خواهد آورد.

داشتن وکیل خوب به شما کمک می کند که به راحتی در زمان محدود، با کمترین هزینه، بهترین راهکار قانونی و حقوقی را برای حل مشکل حقوقی  خود به دست آورید. به عبارت دقیق تر داشتن وکیل علاوه بر اینکه هزینه نیست با وکیل در یک پرونده علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها شخص در سریع ترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب خواهد رسید.

از آن جایی که این روز ها با توجه به شرایط اقتصادی و فرهنگی عموماً تمامی افراد به نوعی درگیر پرونده‌های قضایی می‌باشند، همه افراد نمی‌توانند بر قوانین ماهوی و شکلی تسلط یابند و این امر مقتضای عقل است که دفاع از حقوق خود را به یک وکیل حرفه ای و مجرب و متخصص بسپاریم.

البته وکلای پایه یک دادگستری می‌توانند در تمامی دعاوی به شما مشاوره بدهند و از شما دفاع کنند اما مراجعه به وکلای متخصص،‌ مانند وکیل متخصص خانواده، خیال شما را از هر بابت آسوده خواهد کرد.

چرا که علاوه بر دانش عمومی بالا مانند سایر وکلا از تجربه کافی در زمینه‌ای که شما به دنبال دفاع از حق خود هستید،‌ برخوردار خواهد بود.

گروه وکلای لاهوت در تلاش است با به کار گیری بهترین و با تجربه ترین وکلای پایه یک دادگستری و متخصص، پرونده های افراد را با توجه به موضوع آن ها به وکیل متخصص و مجرب در  همان زمینه بسپارد.

گروه وکلای لاهوت در این رابطه خدمات فراوانی به مراجعه کنندگان ارائه می دهد از جمله:

  • تنظیم دادخواست یا شکواییه یا لایحه
  • تشکیل پرونده
  •  ارائه مشاوره حقوقی
  • داوری
  • حضور در محاکم کیفری و حقوقی لازم برای دفاع از موکل در خصوص موضوع پرونده
  • انجام کلیه امور اجرایی مرتبط با پرونده و مراجعه به ارگان های مورد نیاز جهت احقاق حق موکل هم چون شهرداری، اداره ثبت، گمرک، اداره مالیات، سازمان بازرسی و…
gavel
درخواست وکیل
support_agent
مشاوره حقوقی
gavel
تنظیم قرارداد

برخی از خدمات وکلای پایه یک لاهوت

وکیل پایه یک خانواده

در قوانین ایران، مسائل خانواده به رسمیت شناخته شده و برای آن مقرراتی وضع شده است و به عنوان حقوق خانواده شناخته می‌شود. خانواده جزئی ترین و در عین حال اساسی ترین هسته تشکیل دهنده جامعه است. بر اساس قوانین، اعضای خانواده در برابر یکدیگر دارای حقوق و تکالیفی هستند و خانواده با ازدواج زن و مرد و سپس تولد فرزندان به وجود می‌آید. در صورتی که هر یک از طرفین نسبت به حقوق و تکالیف خود کوتاهی کند، دعاوی با موضوع دعوای خانواده مطرح می شود. از جمله مطرح‌ترین دعاوی که امروزه در دادگاه ها مطرح می شوند، مسائل مربوط به خانواده است که در موضوعات مختلفی مطرح می‌شود.

دعاوی مانند طلاق، مطالبه نفقه، مطالبه مهریه، حضانت، تمکین و… که در هر یک از این دعاوی علاوه بر اینکه شناخت مرجع یا دادگاه صالح برای طرح دعوا اهمیت دارد، باید شرایط شکلی آن هم رعایت شود. برای مثال شما باید بدانید دعوای خود را با چه عنوانی و در چه مرجعی مطرح کنید و شرایط طرح آن چگونه خواهد بود؟

وکیل متخصص خانواده کسی‌ است که می‌تواند علاوه بر مشاوره برای پاسخ به سوالات شما، نحوه طرح دعوا و تنظیم پرونده و پیگیری آن را در دادگاه‌ انجام دهد.

وکیل پایه یک جنایی

وکیل جنایی یا وکیل کیفری در دادگاه کیفری فعالیت دارد. به عبارت دیگر هرجا که صحبت از جرم، جنایت و مجازات به میان می آید قلمرو تخصصی وکیل جنایی است.گذشته از آن در امور کیفری که با قوانین کیفری اعم از قوانین مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری، قانون مبارزه با قاچاق مواد مخدر و… دارای تخصص است.

دعاوی کیفری که حوزه تخصصی وکیل کیفری است مثل فروش مال غیر، سرقت، کلاهبرداری، اختلاس و… می باشد.

وکیل پایه یک ملکی

وکیل ملکی در زمینه ی دعاوی اموال غیر منقول و پرونده های مشابه فعالیت می کند. اموال غیرمنقول به اموالی همچون خانه یا زمین و … می گویند که که امکان انتقال و جا به جایی را ندارند. موضوعات و مسائل ملکی در دنیای امروز به وفور ملاحظه می شود و حیطه ایست که با توجه به در ارتباط بودن با قوانین ثبتی، ملکی و قوانین و مقررات مربوط به شهرداری به حوزه ای تخصصی تبدیل شده که همه وکلا نمی توانند نسبت به مسائل آن اشراف و تخصص کامل داشته باشند.

از طرف دیگر وجود قوانین و آیین نامه های متعدد سبب شده که وکالت در پرونده های ملکی پیچیده و سخت باشند. لزوم دریافت وکیل ملکی با توجه به قوانین گسترده و پیچیده، بسیار احساس می شود. به طور مثال تنها وکلای ملکی متخصص می توانند تشخیص دهند که در چه پرونده هایی باید از ماده 100 قانون شهرداری استفاده کرد یا در پرونده های مختلف باید به کدام کمیسیون ها شکایت کرد. این در تخصص یک وکیل ملکی با تجربه است.

وکیل پایه یک ثبتی

یکی از مسائل حقوقی دیگری که خیلی مسئله ساز شده، مشکلات امور ثبتی است.  سازمان ثبت اسناد وابسته به قوه قضاییه می‌باشد و دفاتر اسناد رسمی و دفاتر رسمی ازدواج و طلاق زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است. سند رسمی سندی است که در دفتر اسناد رسمی ثبت می‌شود. سند رسمی دارای اعتبار و برای همه افراد جامعه لازم الاجرا است. وکیل ثبتی به پرونده های ثبتی رسیدگی می کند. مسائلی که در اسناد رسمی مشکل ساز می شوند یا مسائلی که برای افراد در رابطه با مدارک مهمشان به وجود می آید. وکیل ثبتی مشکلات ثبتی و امور اجرایی درج شده در اسناد رسمی مثل سند ازدواج و شروط قید شده در سند را مورد پیگیری قرار می دهد. به طور کلی انجام امور ثبتی، ثبت شرکت‌ها، ثبت علامت تجاری، ارائه دادخواست و تشکیل پرونده و پیگیری این گونه امور در تخصص وکیل ثبتی است.

وکیل پایه یک شرکتی

شرکت ها بعنوان اشخاص حقوقی می توانند وکیل داشته باشند. حیطه تخصصی وکیل پایه یک شرکتی ورود به پرونده هاییست که ممکن است برای شرکت ها به وجود آید.

به طور کلی دعاوی مربوط به شرکت ها دو دسته اند:

میان اعضای شرکت
میان اعضا با سایر افراد جامعه

شرکتهای خصوصی برای انجام وکالت در دعاوی نزد مقامات قضایی اعم از دادگاههای حقوقی و دادگاههای کیفری، باید از وکیل پایه یک دادگستری استفاده نمایند و نمی توانند شخصی غیر از وکیل دادگستری را بعنوان وکیل به شعبه ای که پرونده در آن مطرح است و جریان دارد معرفی نماید.

شرکت دولتی نیز می تواند برای انجام کلیه امور حقوقی خود وکیل پایه یک دادگستری داشته باشد این موارد شامل مشاوره حقوقی، شرکت در جلسات رسیدگی دادگاه ها و… است.

وکیل پایه یک تجاری

وکیل دعاوی تجاری همان طور که از نامش پیداست مرتبط با تجار است. طبق ماده 1 قانون تجارت تاجر کسی است که شغل معمول خود را انجام اعمال تجری قرار داده باشد. به عبارت دقیق تر شخصی که شغل عمده و اصلی اش اعمال تجارتی باشد تاجر محسوب می شود. دعاوی تجاری به عنوان یکی از شاخه های تخصصی حرفه وکالت، نیاز به تسلط بر قوانین مرتبط و تجربه کافی در این حوزه دارد. در دعاوی تجاری وکیل پایه یک دادگستری دعاوی تجاری باید توجه داشته باشد که طرف دعوا تاجر محسوب می شود یا خیر و آیا موکل او تاجر است یا خیر. تاجر محسوب کردن هر فرد دارای آثاری است که در روند پرونده بسیار تاثیر گذار است.

مثلا اگر فردی تاجر محسوب گردد از طرح دعوای اعسار محروم می گردد زیرا که تجار باید در صورت ناتوانی در ادای تعهدات مالی خود اعلام ورشکستگی نمایند و دعوای اعسار از تجار پذیرفته نیست.

وکیل پایه یک مهاجرتی

هر کشوری قوانین و مقررات خاص خود را در رابطه با امور مربوط به مهاجرت دارد به همین دلیل قبل از مهاجرت لازم است اطلاعات لازم را درباره قوانین و شرایط زندگی در کشور مورد نظر بدانیم. اشخاصی که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند و می خواهند امورات خود را به وکیلی مورد اعتماد بسپارند وکیلی را برمی گزینند که اطلاعات جامعی در رابطه با قوانین کشور ها و سفارتخانه ها دارا باشد. از آن جایی که بحث مهاجرت در ارتباط با سرنوشت افراد است لذا انتخاب وکیل در این زمینه امری بسیار مهم و حساس است.

هزینه حق الوکاله وکیل پایه یک حرفه ای چقدر است ؟

اصولا حق الوکاله وکیل ضمن قرار داد وکالت بصورت کاملا توافقی تعیین می شود اما بدیهی است به لحاظ قانونی وکیل نمی تواند مبلغی بیش از تعرفه ای که سالانه توسط قوه قضاییه اعلام می شود از موکل اخذ کند. در صورتی که بین وکیل و موکل توافقی نسبت به میزان حق الوکاله وجود نداشته باشد، برای تعیین حق الوکاله وکیل به تعرفه مراجعه می شود.

نکته دیگری که در رابطه با حق الوکاله وکیل دارای اهمیت است نگاه عرف است. در بین وکلا عموما در رابطه با موضوعات مختلف بسته به میزان دشواری پرونده ها هر موضوع حق الوکاله متعارف خود را دارد و تلاش می شود که بنا بر قیمت عرفی موجود، بین وکیل و موکل توافق ایجاد شود.

مطالب مرتبط با وکیل پایه یک دادگستری

فهرست

021 91326040