وکالت در امور کیفری مستلزم تخصص، تعهد و پیگیری مداوم امور مربوط به پرونده است. اما مباحث کیفری با توجه به ارتباط با جرائم و مجازات ها از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و ممکن از موجب خسارات جبران ناپذیری برای موکل شود. از این رو انتخاب وکیل مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. باید بدانیم وکیل متخصص کیفری باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
وکیل کیفری

هر آنچه که باید از وکیل کیفری بدانید…
وکیل کیفری کیست؟
وظایف وکیل پایه یک کیفری
شکایت کیفری در واقع ، شکایت از شخصی است که مرتکب تخلفی شده و عمل او طبق قانون جرم تلقی می شود. اصولا اگر ارتکاب عملی صراحتا از نظر قانون جرم انگاری نشده باشد راهی برای تعقیب کیفری شخص وجود نخواهد داشت مگر اینکه از راه طرح دعوای حقوقی و اثبات ورود ضرر مطالبه خسارت کنیم.
- یافتن عنوان قانونی منطبق بر عملی که انجام شده و اثبات این که متهم آن عمل را انجام داده است، از جمله وظایف اصلی وکیل کیفری برای شخص زیان دیده است که در دعوای کیفری شاکی نام می گیرد.
- در قوانین و مقررات کیفری اصل بر برائت افراد است به عبارت دیگر افراد مجرم به حساب نخواهند آمد مگر این که با دلایل موجه و قانونی مجرمیتشان در محضر دادگاه به اثبات برسد. پس در وهله اول وکیل شاکی است که باید در تلاش باشد با استناد به قانون و استدلال های قانونی نزد قاضی دادگاه مجرمیت متهم را به اثبات برساند. در مقابل از آن جا که متهم نیز حق قانونی در داشتن وکیل دارد، اصلی ترین وظیفه وکیل متهم دفاع از حقوق او و اثبات عدم وقوع فعل مجرمانه توسط متهم و یا عدم انتساب فعل مجرمانه به این شخص می باشد. به بیان دقیق تر اثبات نماید فعل ارتکابی اصلا مجرمانه نبوده یا اصلا چنین فعل مجرمانه ای ارتکاب پیدا نکرده و یا فعل مجرمانه به وقوع پیوسته ولی متهم، فاعل نبوده است.از وظایف دیگر وکیل کیفری خوب توضیح مسائل تخصصی حقوقی به صورت واضح و ساده برای موکل است. بنابراین حتی وکیل باید برای راهنمایی قاضی نیز تلاش کند تا او را به نفع خود توجیه سازد. ولی این شیوه نباید همراه با غرض ورزی و فریب باشد و باید همواره عدالت و انصاف مورد توجه قرار بگیرد.