هر آنچه که باید از وکیل کیفری بدانید…

وکالت در امور کیفری مستلزم تخصص، تعهد و پیگیری مداوم امور مربوط به پرونده است. اما مباحث کیفری با توجه به ارتباط با جرائم و مجازات ها از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و ممکن از موجب خسارات جبران ناپذیری برای موکل شود. از این رو انتخاب وکیل مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. باید بدانیم وکیل متخصص کیفری باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

وکیل کیفری کیست؟

هر شخصی که وکیل پایه یک دادگستری باشد، یعنی در رشته حقوق تحصیل کرده و در آزمون کانون وکلای دادگستری نمره قبولی را کسب نموده است. پس از طی مراحل کارآموزی دو ساله و پس از آن یک مرحله آزمون کتبی و شفاهی به نام اختبار، هر وکیل می تواند در انواع پرونده ها با هر موضوعی وارد شود.

از آن جایی که علم حقوق مثل تمامی رشته های علمی دامنه بسیار وسیعی دارد امروزه حرفه وکالت بیش از پیش به سمت تخصصی شدن پیش رفته است. به عبارت دقیق تر هر وکیل اصولا با توجه به تجارب و مهارت هایی که کسب نموده در موضوعی خاص نسبت به سایر موضوعات حقوقی خبره تر است. عناوینی چون وکیل کیفری، وکیل ملکی، وکیل ثبتی و… به این دلیل دیده می شوند.

وکیل کیفری با توجه به تخصص در پرونده های جزایی و کیفری و اشراف بر قوانین مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مبارزه با مواد مخدر و… که لازمه دفاع در دادگاه های کیفری است در زمینه های جزایی و کیفری به فعالیت می پردازد. وکیل کیفری در موضوعاتی که نیاز به اقامه دعوای کیفری داشته باشد هم چون سرقت، خیانت در امانت،جعل و کلاهبرداری فعالیت می کند. یکی از مهم ترین تضمینات حقوق متهم یعنی شخصی که اتهامی کیفری به او وارد شده حق داشتن وکیل کیفری است تا بتواند در دادگاه از حقوق متهم دفاع کند.

در جریان پرونده کیفری اشخاص می توانند به وکلای کیفری پایه یک دادگستری مراجعه نموده و به آن ها وکالت دهند. طبق قانون داشتن وکیل حق طبیعی و بدیهی هر دو طرف دعوا در پرونده کیفری است. مسائل و موضوعات کیفری دارای حساسیت بسیار بالایی هستند به طوری که کوچک ترین خطا یا سهل انگاری می تواند آثار و تبعات جبران ناپذیری را برای افراد به همراه داشته باشد، بدین سبب حضور وکیلی متخصص در این امور لازم و ضروری است تا بتواند از حقوق افراد دفاع کند.

gavel
درخواست وکیل
support_agent
درخواست مشاوره
gavel
تنظیم قرارداد

وظایف وکیل پایه یک کیفری

  • وکیل جزایی - گروه وکلای لاهوتشکایت کیفری در واقع ، شکایت از شخصی است که مرتکب تخلفی شده و عمل او طبق قانون جرم تلقی می شود. اصولا اگر ارتکاب عملی صراحتا از نظر قانون جرم انگاری نشده باشد راهی برای تعقیب کیفری شخص وجود نخواهد داشت مگر اینکه از راه طرح دعوای حقوقی و اثبات ورود ضرر مطالبه خسارت کنیم.
  • یافتن عنوان قانونی منطبق بر عملی که انجام شده و اثبات این که متهم آن عمل را انجام داده است، از جمله وظایف اصلی وکیل کیفری برای شخص زیان دیده است که در دعوای کیفری شاکی نام می گیرد.
  • در قوانین و مقررات کیفری اصل بر برائت افراد است به عبارت دیگر افراد مجرم به حساب نخواهند آمد مگر این که با دلایل موجه و قانونی مجرمیتشان در محضر دادگاه به اثبات برسد. پس در وهله اول وکیل شاکی است که باید در تلاش باشد با استناد به قانون و استدلال های قانونی نزد قاضی دادگاه مجرمیت متهم را به اثبات برساند. در مقابل از آن جا که متهم نیز حق قانونی در داشتن وکیل دارد، اصلی ترین وظیفه وکیل متهم دفاع از حقوق او و اثبات عدم وقوع فعل مجرمانه توسط متهم و یا عدم انتساب فعل مجرمانه به این شخص می باشد. به بیان دقیق تر اثبات نماید فعل ارتکابی اصلا مجرمانه نبوده یا اصلا چنین فعل مجرمانه ای ارتکاب پیدا نکرده و یا فعل مجرمانه به وقوع پیوسته ولی متهم، فاعل نبوده است.از وظایف دیگر وکیل کیفری خوب توضیح مسائل تخصصی حقوقی به صورت واضح و ساده برای موکل است. بنابراین حتی وکیل باید برای راهنمایی قاضی نیز تلاش کند تا او را به نفع خود توجیه سازد. ولی این شیوه نباید همراه با غرض ورزی و فریب باشد و باید همواره عدالت و انصاف مورد توجه قرار بگیرد.

خدمات گروه وکلای لاهوت در پرونده های کیفری

گروه وکلای لاهوت در موارد ذکر شده در بخش های مختلف این مقاله بسیار دغدغه مند است. در پی حل مسائل حقوقی مراجعین محترم به گروه وکلا مناسب ترین و کار آمد ترین راه حل های حقوقی را در نظر می گیرد. گروه وکلای لاهوت به همراه تیمی مجرب از وکلای متخصص در زمینه های مختلف اعم از کیفری و حقوقی در تلاش است که مسائل حقوقی اشخاص مراجعه کننده را در سریع ترین زمان ممکن و با استفاده از مناسب ترین راه حل های حقوقی برطرف نماید.

دپارتمان کیفری گروه وکلای لاهوت به اشخاص کمک می کند از آسیب هایی که ممکن است بر اثر اقدام بدون وکیل به هر نحوی به آن ها وارد شود حداکثر جلوگیری به عمل آید و حتی اگر افراد بعضا پیروز میدان نبودند متحمل ضرر و محکومیت های جانی و مالی هم نشوند.

تفاوت‌ وکیل کیفری و وکیل حقوقی

وکالت در امور کیفری و حقوقی در مقایسه با یکدیگر متفاوتند. در امور کیفری مرجعی به نام دادسرا وجود دارد که قبل از ورود پرونده به دادگاه و رسیدگی توسط قاضی، موضوع برای تحقیقات مقدماتی به آن ارجاع داده می شود. وکیل کیفری به دادسرا مراجعه کرده و امور را پیگیری خواهد کرد. در صورتی که در مرحله تحقیقات مقدماتی وقوع عمل مجرمانه احراز شد و با تکمیل پرونده و قرار گرفتن شرح کامل موضوع، پرونده به تایید دادستان می رسد و جهت رسیدگی و صدور حکم به قاضی دادگاه ارجاع داده می شود. به عبارت دیگر پرونده وارد مرحله بعدی یعنی رسیدگی در دادگاه کیفری خواهد شد. دادخواست حقوقی مستقیما به دادگاه حقوقی برده می شود. اما در امور حقوقی، دادسرا و نیز تحقیقات مقدماتی وجود ندارد. وکیل کیفری همچنین در دعاوی جزایی و کیفری با مقامات قضایی از جمله دادیار، بازپرس، نماینده دادستان و دادستان روبه‌رو خواهد شد. در حالی که وکیل در امور حقوقی با هیچ یک از این مقامات رو به رو نخواهد شد و تنها با قاضی دادگاه و قاضی اجرای احکام در ارتباط است. از دیگر تفاوت های پرونده های حقوقی و کیفری مدت زمان مورد نیاز برای اخذ نتیجه است اصولا پرونده های حقوقی با سرعت بیشتری نسبت به پرونده های کیفری به نتیجه می رسند اما موضوعات جزایی بعضا به فرآیند طولانی تری نیاز دارند. دیگر اینکه اصولا دعاوی حقوقی خصوصی هستند یعنی و ذی نفع در این پرونده ها می تواند هر شخصی از جامعه باشد اما در موضوعات حقوقی غالبا ذی نفع تمامی آحاد جامعه را در بر می گیرد. در این صورت مدعی العموم به نمایندگی از جامعع اعلام جرم می کند پس در مباحث کیفری علاوه بر بعد خصوصی بعد عمومی هم بسیار حائز اهمیت است.

تفاوت دیگر این که احکامی که در دادگاه های حقوقی صادر می شوند با احکام صادره از محاکم کیفری بسیار متفاوتند، احکامی از قبیل حبس، تبعید، اعدام و… منحصرا در دادگاه کیفری صادر می شوند. در پرونده های حقوقی با چنین تصمیماتی مواجه نخواهیم بود. در آخر این که شکایت کیفری را روی هر کاغذی می‌توان نوشت و به مرجع قضایی برد، اما شکایت حقوقی حتما باید روی ورقه مخصوصی به نام «دادخواست» نوشته شود، در غیر این صورت مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.

مطالب مرتبط با وکیل کیفری

نتیجه‌ای پیدا نشد.
فهرست

021 91326040